پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

پایگاه اطلاع رسانی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی

صفحه کاربران ویژه - خروج
مرتب سازی بر اساس
 

مرثیه‌خوانی زنان [عزاداری بانوان]

پرسش : مرثیه‌خوانی و یا مدّاحى زنان با بلندگو، به‌طوری‌که موجب بروز مفسده می‌گردد، چه صورت دارد؟
پاسخ : در فرض سؤال جایز نیست.

در برخى مجالس، به هنگام عزادارى که به شکل سینه‌زنی یا زنجیرزنى است، پرده‌ای که حائل بین آقایان و خانم‌ها است به اصرار خانم‌ها و فقط جهت تماشاى هیئت زنجیرزن و سینه‌زن برداشته می‌شود; درحالی‌که فاصله آقایان و خانم‌ها اندک است و عدّه‌ای از آقایان که سینه و زنجیر نمی‌زنند نیز در معرض دید خانم‌ها قرار دارند. آیا این نحوه عزادارى صحیح است؟ [عزاداری بانوان]

پرسش : در برخى مجالس، به هنگام عزادارى که به شکل سینه‌زنی یا زنجیرزنى است، پرده‌ای که حائل بین آقایان و خانم‌ها است به اصرار خانم‌ها و فقط جهت تماشاى هیئت زنجیرزن و سینه‌زن برداشته می‌شود درحالی‌که فاصله آقایان و خانم‌ها اندک است و عدّه‌ای از آقایان که سینه و زنجیر نمی‌زنند نیز در معرض دید خانم‌ها قرار دارند. آیا این نحوه عزادارى صحیح است؟
پاسخ : هرگاه افرادی که سینه می‌زنند براى سینه زدن برهنه نشوند و مشکل دیگرى ایجاد نشود، مانعى ندارد.

حرکت زنان به دنبال هیئت عزاداری [عزاداری بانوان]

پرسش : حرکت زنان با وضع نامناسب به دنبال هیئت‌های عزادارى که موجب بروز گناهان و آلودگی‌هایی می‌شود، چه صورتى دارد؟
پاسخ : عزادارى خامس آل عبا (علیه‌السلام) و سایر معصومین (علیهم‌السلام) از افضل قربات است و شرکت زنان در دسته‌های عزاداری مانعی ندارد اما باید به‌گونه‌ای رفتار کنند که آمیخته با خلاف شرع نشود.

ورود مداح مرد به جمع ‌زنان [عزاداری بانوان]

پرسش : آیا ورود مدّاح مرد در بین عزاداران خانم اشکال دارد یا خیر؟ هم‌نوایی خانم‌ها در این جمع چه حکمى دارد؟
پاسخ : مدّاح مرد اگر رعایت جهات شرعى را نماید (در گوینده و مستمع) مانعى ندارد، ولى هم‌نوایی با او اشکال دارد.

مدّاحی زنان [عزاداری بانوان]

پرسش : شغل بعضى از خانم‌ها ذکر توسّل به اهل‌بیت (علیهم‌السلام) در مجالس زنانه است. گاهى از اوقات به هنگامی‌که مشغول روضه‌خوانی یا مداحی و مولودی‌خوانی هستند مردان و یا بچه‌هایی که خوب و بد را می‌فهمند وارد حیاط آن خانه می‌شوند و صداى این خانم را می‌شنوند. حکم این قبیل روضه‌خوانی‌ها و مداحی و مولودی‌خوانی چیست؟
پاسخ : در این مورد که نوشته‌اید، صداى خود را آهسته‌تر کند و یا بدون تکیه به صوت بخواند.

زنجیرزنی زنان [عزاداری بانوان]

پرسش : حكم زنجیر زدن خانم‌ها در هیئت‌های عزاداری امام حسين با رعایت شئونات اسلامی بدون اطلاع بقيه طوری كه فقط چشم مشخص باشد چیست؟
پاسخ : با توجه به اینکه این کار از قدیم‌الایام معمول نبوده است بهتر است ترک شود.

حکم پریشان کردن مو زن در جمع‌زنان برای عزاداری [عزاداری بانوان]

پرسش : در هیئت‌های عزادارى، خانم‌ها سینه‌زنی می‌کنند. بعضى از آن‌ها در محیط مربوط به خانم‌ها روسری‌های خود را درآورده و موهاى خود را پریشان می‌کنند. آیا این کارها اشکال شرعى دارد؟
پاسخ : در مجالس مخصوص به خودشان اشکالى ندارد مشروط به آنکه آسیبى به بدن نرسانند.

حضور حائض و جنب در حسینیه و قبرستان [عزاداری بانوان]

پرسش : آيا حضور زنان حائض و جُنب در حسینیه‌ها به هنگام عزادارى‏ و رفتن به گلزار شهدا و قرائت فاتحه بر مزار پاك آن عزيزان سفرکرده جايز است؟
پاسخ : رفتن به حسينيه و مکان‌های مشابه که حکم مسجد را ندارد، مطلقاً اشکالي ندارد و قرائت فاتحه نیز اشكالى ندارد؛ ولى آيات سجده را نخوانند.
تعداد صفحات : 1